Paardenbewegingstherapie

Met welke klachten kan ik met mijn paard bij Happy Moving Horses terecht?

Paardenbewegingstherapie is geschikt voor paarden met een blessure, paarden die moeten revalideren van bijv. een operatie, maar ook geschikt als blessurepreventie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Een uitgebreid vraag gesprek met de verzorger/ eigenaar om een beeld te krijgen van het paard en de klachten. Inspectie in stand, het paard wordt in stand bekeken. Houding van het paard en hoe hij zijn hoeven neer zet zeggen soms al veel over het paard.

Palpatie

Palpatie, het paard wordt afgevoeld. Gelet wordt op warmte/koude, verdikkingen. Paard kan ook vast even wennen aan het aanraken. Sommige paarden ontspannen al op deze palpatie.

Ganganalyse

Ganganalyse, het paard wordt op een rechte lijn in stap en draf bekeken op het harde en aan de longe in stap, draf, galop op zachte ondergrond waarbij ook goed op de overgangen gelet wordt. Hierna volgt een diepe palpatie met eventueel meteen massage behandeling.

Bewegingsonderzoek en mobilisatie van de gewrichten.

Een behandeling bewegingstherapie kan met veel verschillende technieken, de basis is massage en mobilisatie maar vaak vul ik nog aan met acupressuur, craniosacraal of gebruik ik de Masterson Methode. Is maar net waar het paard zich het prettigst bij lijkt te voelen.

Als het paard ergens een probleem heeft dan kan het natuurlijk zijn dat er ergens even ‘doorheen gewerkt’ moet worden en dit is niet altijd even comfortabel voor het paard. Hier hoef je niet van te schrikken. Ik sluit altijd af met ontspanning.

Na de behandeling zal ik je vragen even met het paard aan de hand te stappen. Dan kijk ik even mee hoe hij stapt en het paard kan even wennen aan veranderingen in zijn lijf.

Verder probeer ik zoveel mogelijk uit te leggen wat ik doe en leer ik jou ook wat jezelf kunt doen. Afhankelijk van wat je doelen zijn met je paard geef ik je ook een trainingsadvies.

Wilt u meer weten over bewegingstherapie?

Bel naar 06 39 11 86 01